DNALWD2018: Wat is jouw verhaal?

Mijn buisje, mijn verhaal: DNALWD2018 komt naar Bilgaard

Wat verbindt u met Leeuwarden, heeft u daar weleens over nagedacht? De definitie van uw DNA hier in ús stadsje? U en de andere bewoners van Bilgaard kunnen daarover nadenken. Het community-art project DNALWD2018 biedt iedereen die iets met Leeuwarden heeft de mogelijkheid om zijn of haar persoonlijke verhaal te verbeelden in een DNA-buisje. Alle buisjes worden verzameld en in 2018, als Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa is, gepresenteerd in het Leeuwarder Stadskantoor. Wat u in uw DNA-buisje stopt kan van alles zijn, als het maar iets persoonlijks is. Weet u al welk verhaal u gaat vertellen?

Hoe werkt het?
U ontvangt een buisje met instructie.
Nadat u uw buisje heeft gevuld gaat u naar de website van DNALWD2018, waar u het buisje registreert. U vult de unieke code op uw buisje in op de website. U ontvangt vervolgens een activatiemail waarmee u toegang krijgt tot uw persoonlijke pagina. Op uw persoonlijke pagina kunt u het verhaal uit uw buisje aanvullen en als u wilt, ondersteunen met filmpjes, foto’s of muziek.

DNALWD2018 in Bilgaard

In de maanden april en mei zijn we in Bilgaard en kunt u uw persoonlijke DNA-buisje ophalen en inleveren bij het wijkcentrum, maar ook kunt u hier terecht voor extra hulp, informatie of uitleg.

Het team van DNALWD2018 is 2 mei van 14:00 tot 16:00, 16 mei van 14:00 tot 16:00 en 30 mei van 14:00 tot 16:00 aanwezig in de digikamer van het wijkcentrum.

Natuurlijk kunt u ook buiten deze activiteiten om uw DNA-buisje ophalen of inleveren bij het wijkcentrum. Het wijkcentrum is geopend van maandag t/m vrijdag van 8:30 – 12:00 uur en van 13:00 tot 17:00 uur.

Op de Prins Mauritsschool en de Aquamarijn gaan de kinderen ook aan de slag met hun verhaal. Klassikaal zullen zij onder begeleiding van de leerkracht hun verhaal verbeelden in een persoonlijk DNA-buisje.

Na mei kunt u voor het inleveren van uw buisje terecht bij DNA-inleverpunten in de bibliotheek, het Historisch Centrum Leeuwarden of bij het inleverpunt in het Leeuwarder Stadskantoor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.bilgaardnet.nl/

Inspiratie opdoen?
Samen met Finster op Fryslân heeft DNALWD2018 een reeks prachtige verhalen in beeld gebracht. Bekijk op de website van Finster op Fryslân alvast een aantal van deze mooie verhalen, zoals het verhaal van kunstenares Inge Westerhof: http://finsteropfryslan.frl/lwd2018/dna-van-leeuwarden-2-inge-westerhof/. Foto door: Jonathan Doornenbal

DNALWD2018 wordt uitgevoerd in het kader van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa 2018. Dit community-art project is een coproductie van Historisch Centrum Leeuwarden en Stichting Zeezicht en is ondergebracht bij Lân fan Taal. Heeft u ideeën of wilt u het project uitvoeren in een groep, met uw buren of sportclub? Stuur ons dan een mailtje naar info@dnalwd2018.nl. Kijk op www.dnalwd2018.nl voor meer info en like DNALWD2018 op Facebook!