Studenten organiseren kerstfeest voor ouderen Bilgaard

De studenten kennen de ouderen goed en hadden hen daarom uitgenodigd voor het feestje. Hun mbo niveau-2 opleiding volgen ze namelijk geheel in wijkleerbedrijf Bilgaard, gesitueerd in het wijkcentrum aan de Hooidollen. Daar volgen ze niet alleen theorielessen, het centrum vormt ook de uitvalsbasis voor het praktijkgedeelte van hun versnelde, eenjarige studie. Een praktijkgedeelte waarvoor ze regelmatig bij buurtbewoners over de vloer komen om zorg en ondersteuning te bieden. Het was hen dus wel toevertrouwd om elk drie ouderen uit te nodigen voor het kerstfeestje.

De studenten zorgden voor alles. Zo hadden ze onder meer het programma samengesteld, de zangeressen en dansers geregeld, de zaal versierd en ingericht en ook de lunch zelf klaargemaakt die ze uitserveerden aan de gasten. Dit zorgde voor het persoonlijke tintje dat deze oudere mensen nou net nodig hebben, zeker in deze toch vaak wat donkere laatste dagen van het jaar.