Junior-up Zakgeldproject van Wijkcentrum Bilgaard

Het zakgeldproject wordt aangeboden aan jongeren van 13 tot en met 15 jaar. Er zijn verschillende werkzaamheden die verricht worden. Hierbij kan er gedacht worden aan het schoonhouden van de wijk, flyeren en posters ophangen. Tijdens het werk worden de jongeren begeleid door vrijwilligers. Ook biedt zakgeldproject hulp bij het vinden van een vervolgbaantje wanneer de jongere 16 jaar wordt. Naast het harde werk dat er verricht wordt is er ook plaats voor gesprekken tussen de jongeren en de begeleiders. Na elke werkdag wordt er uitvoeren geëvalueerd over de werkdag en worden er maatschappelijke thema’s besproken. Deze thema’s verschillen van de voortgang op school, de uitgaven of juist het sparen van het loon maar ook de interesses van de jongeren wordt aandacht aan besteed.

Ben jij van de leeftijd 13 tot en met 15 jaar, Sta jij te springen om aan het werk te gaan, ben je leergierig en niet bang om vies te worden? Dan zoeken wij jou!

Het zakgeldproject is elke maandag en donderdag van 16:00u tot 18:00u.

Junior-up

Elke donderdag avond van 18:00u tot 20:00u zijn jongeren uit Bilgaard welkom in het wijkcentrum tijdens Junior-up. Tijdens junior-up kunnen jongeren chillen en gezamenlijk spelletjes spelen, tafeltennissen, darten en sinds een tijdje is er zelf een PlayStation aanwezig