Bilgaard Gaat Circus Bilgaardini Redden

Bilgaard gaat Circus Bilgaardini redden
Dat is de vaste overtuiging van het Wijkpanel en de Wijkvereniging en tevens het thema van een voorstelling die in juli zal worden opgevoerd. De bedoeling is om een variété–achtige voorstelling te presenteren aan de inwoners van Bilgaard. Deze voorstelling is onderdeel van Leeuwarden Culturele Hoofdstad en is een gezamenlijk initiatief van het Wijkpanel en de Wijkvereniging. Zij doen dit samen met Theatergroep Spoonk en natuurlijk met de bewoners van Bilgaard. Daarnaast is er in samenwerking met “Bilgaard Got talent “ een groepje jonge rappers en dansers aan het repeteren die ook onderdeel van de voorstelling gaan uitmaken.

Circus Bilgaardini zoekt hulp Bilgaard heeft deze zomer een eigen circus: Circus Bilgaardini! Geen circus met leeuwen, olifanten en
trapezewerkers (of toch…je weet maar nooit), maar sowieso wel met zangers, dansers, spelers en muzikanten. Of dat allemaal gaat lukken, hangt ook af van de belangstelling in de wijk. Het is namelijk een theaterproject voor en door Bilgaarders. Het is een initiatief van het Wijkpanel en de Wijkvereniging, in samenwerking met theaterplatform SPOONK. We gaan een variété–achtige voorstelling maken voor jong en oud, man of vrouw, geboren Bilgaarder of wereldburger – want circus is internationaal, nietwaar? Er zal o.m. worden samengewerkt met de trekharmonica club, de schilders club, de naaiclub en de kinderen en jongeren van ‘Bilgaard’s got talent’. Maar ook de ouderen willen we er graag bij betrekken, zelfs als je weinig mobiel bent. ‘Je kunt altijd meer dan je denkt’, is het motto.

Op dit moment is er al een kleine, maar enthousiaste groep van bewoners die iedere woensdagavond bij
elkaar komen om samen met Caro Kroon van SPOONK te oefenen met spelen en muziek maken. Dat is een reuze gezellige boel.
Lijkt het je leuk om ook mee te doen met Circus Bilgaardini ? We zoeken vrijwilligers voor allerlei activiteiten. Geef je dan op bij het Wijkservicepunt, telefoon 058-2663327 of per mail wijkservicepunt@bilgaardnet.nl. Maar je kan ook gewoon eens komen kijken op woensdagavond tussen 19.30 en 21.30 uur in het wijkcentrum. Wie weet doe jij straks ook mee met het enige circus van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 op 13, 14 en 15 juli 2018!