Gevraagd: kleine fietsen voor fietslessen in Bilgaard

In Bilgaard wordt al een paar jaar fietsles gegeven aan volwassen beginners of mensen die beter en
veiliger willen leren fietsen in het verkeer.Voor de cursussen die tweemaal per jaar in voor- en najaar gegeven worden zijn we nog op zoek naar geschikte lesmodellen.

Het gaat om grote kinderfietsen en kleine damesfietsen voor volwassenen. Als je als volwassene nog nooit gefietst hebt moet je beginnen op een lesfiets waarbij je voeten bij de grond kunnen. Vandaar dat we specifiek om kleine(re) dames fietsen vragen, met handrem omdat dat ook veiliger is. Het gaat om fietsen met een zadelbuislengte van 46-50 cm. Dit is de buislengte van de trapas
richting het zadel. Dus als het zadel op het laagste punt staat. (Zie hieronder) Heeft u nog een fiets staan waar u niets meer mee doet? En wilt u de fiets afstaan om deze mensen een stap richting meer zelfstandigheid en vrijheid te geven? Mocht u wel een fiets hebben staan,
maar deze voldoet niet aan de eisen, dan kunnen we deze wellicht ook inruilen tegen een geschikter model. Neem dan contact op met Dick Bootsma wijkcentrum Bilgaard. Dit kan via de telefoon: 058- 2663327 of via mail: dickbootsma@gmail.com