Verbouwingswerkzaamheden aan het wijkcentrum Bilgaard van 18 februari t/m eind april

De wijkvereniging Bilgaard zal in de periode van 18 februari tot en met eind april diverse verbouwingswerkzaamheden gaan uitvoeren aan wijkcentrum Bilgaard. Door deze aanpassingen aan het wijkcentrum kunnen we niet alleen meer ruimte bieden aan activiteiten, maar wordt ook de toegankelijkheid vergroot.

In het afgelopen jaar heeft wijkvereniging Bilgaard fondsen geworven om alle gewenste aanpassingen te kunnen gaan uitvoeren.

In juli 2018 kregen we van het Oranje Fonds het bedrag van €20.000,- toegekend. Ook Het Nieuw Stads Weeshuis kende ons in juli €10.000,- toe. In oktober volgde het Old Burger Weeshuis met €5.000,- en tenslotte kregen we in december de begroting rond met €5.000,- van het Rabo Coöperatiefonds. Wijkvereniging Bilgaard en de gemeente Leeuwarden dragen ook bij aan de kosten van in totaal circa €80.000,-

De geplande werkzaamheden bestaan uit 3 deelprojecten.

Er zal ter plaatse van de bestaande fietsenstalling een werkplaats en een ruimte voor de vrijwilligers worden gerealiseerd. Door de vestiging van het wijkservicepunt in het wijkcentrum was er geen aparte ruimte meer voor de vele vrijwilligers die bij de wijkvereniging actief zijn.

De entree van het wijkcentrum was dringend aan groot onderhoud toe, daar zal door een elektrische schuifdeurautomaat een veel betere toegang worden geboden. Ook met kinderwagen, rollator of scootmobiel kunnen bezoekers zonder hulp het wijkcentrum betreden. Ook zal er een veel betere tochtwering zijn.

Tenslotte zal er in de grote zaal een mobiele panelenwand worden geplaatst, zodat deze ruimte kan bieden aan 2 activiteiten tegelijkertijd.

Bezoekers van het wijkcentrum zullen mogelijk hinder ondervinden van vooral de werkzaamheden aan de hoofdingang. Deze werkzaamheden zullen een dikke week duren. Uiteraard proberen we de overlast zoveel mogelijk te beperken en activiteiten zoveel mogelijk doorgang te laten vinden.