Bruisend Bilgaard 2019

Op zaterdag 21 september 2019 werd het jaarlijkse evenement Bruisend Bilgaard gehouden.
Zo rond 10 uur werd bij de wijkkoepel de opening verricht door de Jan Hilverda, voorzitter van het wijkpanel en Hilde Tjeerdema, wijkwethouder van de gemeente Leeuwarden. Daarna ging het los.
In en rond het winkelcentrum en bij het wijkcentrum Bilgaard presenteerden diverse verenigingen, organisaties, clubs, bands, zorginstellingen en hulpdiensten uit Bilgaard zich. Iedereen liet zich van zijn beste kant zien door te tonen wat ze allemaal doen en in huis hebben.
Het was dus echt een collectieve open dag met muziek en allerlei leuke activiteiten. Het epicentrum van alle activiteiten was wel de directe omgeving van het wijkcentrum Bilgaard waar een rommelmarkt gehouden werd en waar menigeen een leuke slag kon slaan door net dat voorwerp te vinden wat nergens anders meer te koop is. Maar liefst 69 vrijwilligers van het wijkcentrum Bilgaard werkten mee aan de opbouw, bemanden de stalletjes en attracties en verleenden daar waar nodig hand- en spandiensten. Petje af voor deze mensen. Voor de jeugd was ook het één en ander van stal gehaald. Zo was er een bungeeschommel, een voetbalkooi, een groot springkussen en kon je rond de wijkkoepel allerlei leuke spelletjes doen. De kleinste kinderen konden zich laten schminken en er was zelfs een echt zweefvliegtuig waar je in kon zitten. Niemand hoefde zich dus te vervelen. Natuurlijk kon men ook op diverse plekken een hapje en drankje krijgen. Met name de gehaktballen en de poffertjes waren populaire lekkernijen, maar ook hapjes uit andere culturen vonden gretig aftrek.
Mede dankzij het schitterende weer werd het een drukke en zeer geslaagde dag waar we met plezier op terug kijken.