Gastheer/-vrouw voor de centrale ontmoetingsruimte/Wijkservicepunt in het Wijkcentrum Bilgaard

De gastheer en -vrouw van de centrale ontmoetingsruimte is het visitekaartje van de Wijkvereniging Bilgaard en heeft een actieve dienstverlenende en signalerende houding.

Beschrijving

De gastheer en -vrouw in de ontmoetingsruimte is een aanspreekpunt voor bezoekers. De kern van de functie is bezoekers verwelkomen en ontvangen en, indien en waar nodig, hulp bieden bij hulpvragen. Jouw taak is om scherp in de gaten te houden waar bezoekers om vragen. Vervolgens weet je de juiste stappen te ondernemen om de bezoekers verder te helpen. Denk aan het wegwijs maken in ons wijkcentrum, het beantwoorden van vragen en het aanbieden van koffie en thee. Je weet de bezoekers door te verwijzen naar de juiste collega. Kortom: onze bezoeker is bij jou in goede handen!

Daarnaast is het jouw taak om de ontmoetingsruimte netjes te houden en kun je gevraagd worden hand-en-span-diensten te verrichten.

Wat vragen we van jou/eisen

  • Je hebt een klantvriendelijke instelling en houding
  • Je beschikt over goede contactuele eigenschappen, zoals belangstelling voor mensen, initiatiefrijk, proactief en een flexibele instelling.
  • Je bent betrokken in combinatie met een gepaste afstand
  • Je beschikt over goede communicatieve eigenschappen zoals correct Nederlands taalgebruik, kunnen luisteren en kunnen inleven in de ander
  • Je kan omgaan met vertrouwelijke informatie
  • Je vindt het geen probleem om op mensen af te stappen en veel te staan.
  • Je kunt omgaan met huisregels

  • Als laatste verwachten wij dat je MBO denk- en werkniveau hebt
  • Een gastvrijheid training en EHBO-training Alledaagse letsels kan deel uitmaken van de functie

Wat mag je van ons verwachten

Als vrijwilliger ben je betrokken bij onze organisatie, leer je nieuwe mensen kennen en kun je veel voor een ander betekenen. Het is een zinvolle vrijetijdsbesteding met de mogelijkheid om nieuwe ervaringen op te doen.

Bent je enthousiast om aan de slag te gaan en kun je je helemaal vinden in de bovenstaande profielschets van gastheer/-vrouw? Neem dan gerust contact met ons op:

Wijkvereniging en Wijkbedrijf Bilgaard
Coördinator en zakelijk leider: Dick Bootsma
De Hooidollen 17
8918 HV Leeuwarden
Telefoonnummer: 058-266 33 27