Friesland Beweegt Je

Friesland Beweegt je…

Ook al onze evenementen en andere publieksactiviteiten zijn afgelast. De Waddentrips steken niet van wal, de opStapbus staat stil en de Verkeersflitsen op basisscholen en evenementen kunnen op dit moment ook niet doorgaan. Toch zitten wij helemaal niet stil, want stichting Friesland Beweegt…

coronActief.frl

Voor veel mensen is thuis actief blijven een grote uitdaging. Hoe hou je de kinderen bezig en hoe zorg je zelf dat je voldoende bewegeing krijgt?

Gelukkig zijn er heel wat buurtsportcoaches, sporters, studenten en anderen die hier hele leuke uitdagingen op verzonnen hebben. Maar hoe vind je die…

Op onze website coronActief.frl verzamelen we vooral Friese initiatieven die je helpen in beweging te blijven. Boordevol tips die je op elk moment thuis kunt uitproberen. Maar ook vind je hier algemene informatie over hoeveel je eigenlijk zou moeten bewegen en een agenda met livestreams van sportlessen, dûnsjen mei beukers en pjutten en buitenlessen waar je aan mee kunt doen.

Fietsagenda.frl

In de hoop dat we binnenkort weer wat meer, individueel, op de fiets kunnen stappen zijn we voorzichtig begonnen met de Doortrappen Fietsagenda. Een landelijk initiatief, waar wij provinciale invulling aan geven.

Op Fietsagenda.frl vind je nu natuurlijk even geen fietsevenementen, maar we zijn wel begonnen met het verzamelen van fietsroutes en contactgegevens van fietsclubs. Als het binnen de Corona maatregelen én maatschappelijk weer kan, dan kunnen we ook direct weer doortrtappen.

Heb je tips voor (Friese) fietsclubjes, leuke routes (buiten de knooppunten om) en misschien al wel fietsevenementen voor volgend jaar? Tip ons op agenda@frieslandbeweegt.frl

Wij staan te popelen!

Ook de opStapbus chauffeurs willen graag weer op pad. Gezellig met een klein groepje mensen naar musea, markten, het Waddencentrum en nog veel meer leuke uitjes.

Met als doel mensen die wat alleen zijn achter de voordeur vandaan te krijgen, juist straks extra belangrijk. We gaan er vooralsnog vanuit dat we begin september weer kunnen gaan rijden en zijn vast begonnen om leuke uitjes te verzamelen.

Kijk op opStapbus.frl naar wat we verzonnen hebben en tip ons als je ook iets leuks weet. Nemen we jouw uitje op in ons programma, dan kun je een gratis deelname winnen!

Foto van de opStapbus chauffeurs in betere tijden. Gaan we binnenkort weer op stap?

Sponsoractie

Ons rayonhoofd Harlingen van de Winterfiets Elfstedentocht is op dit moment (6 mei) virtueel bezig om 8½ keer de Alpe d’Huez op te fietsen. Qua hoogtemeters de Mount Everest op! Je kunt hem volgen via zijn donatie-pagina.

Hij wil hiermee geld inzamelen om onze vrijwilligersploeg door deze moeilijke tijd te helpen. Wij geven namelijk mensen die (weer) op weg zijn naar een plekje op de arbeidsmarkt en hen waarvoor dat niet (meer) weggelegd is een kans om zichzelf en anderen te laten zien wat ze kunnen.

Hoeveel mensen we straks weer een werkervaringsplek kunnen geven zal sterk afhangen van de fondsen die we bij elkaar weten te krijgen. Alles helpt om straks weer voluit te kunnen gaan!

8848 Hoogtemeters in 14 uren fietsen. Friesland Beweegt je ook in de virtuele wereld!


Leuk dat je onze nieuwsbrief gelezen hebt.
Volg ons ook op Facebook voor meer, actuele informatie.

Voor nu, namens het hele team van stichting Friesland Beweegt:
Oant sjen!

Stichting Friesland Beweegt
Pallasweg 14
8938 AS Leeuwarden

info@frieslandbeweegt.frl
https://www.frieslandbeweegt.frl