dbieb bezorgt opnieuw boeken aan huis

Opnieuw harde maatregelen van de overheid om het coronavirus in te dammen. Alle vestigingen van dbieb zijn daarom met ingang van vandaag gesloten. Ook voor het afhalen van boeken. Dit betekent echter niet dat leden nieuw leesvoer hoeven te missendbieb gaat opnieuw de weg op met een gratis bezorgservice voor alle ledenEen extra service, waarmee leden erg tevreden zijn. 

Bezorgservice
De overheid adviseert het aantal reisbewegingen zoveel mogelijk te beperken. Hierin gaf dbieb tijdens een eerdere beperkte lockdown al het goede voorbeeld, door boeken aan huis te bezorgen. Hoewel de richtlijnen van de overheid ruimte geven voor het afhalen van boeken, kiest dbieb bewust voor deze service. Directeur Hans van der Veen legt uit: ‘Wij zijn van mening dat deze service de meest verantwoorde keuze is in deze situatie. Maar bovenal vinden we dat onze leden deze extra service verdienen. Het zijn pittige tijden en dan vinden we dit een mooi gebaar. We maken daarom geen onderscheid; de service is voor alle leden.’

Online bestellen
Boeken bestellen en laten bezorgen kan via een online bestelformulier. Hierbij kunnen leden zelf een keuze maken uit de online catalogus, of kan een ‘verrassingspakket’ worden aangevraagd. Op basis van het gekozen genre en eerder geleende titels, selecteert een medewerker van dbieb de boeken. Zodra het pakket is ingepakt, wordt een afhaalmoment afgesprokenOok voor reserveringen die op dit moment al klaar staan wordt een bezorgafspraak gemaakt. 

Boeken inleveren
Wie op dit moment nog boeken in huis heeft, hoeft zich niet te haasten om ze terug te brengen. Uitleentermijnen zijn verlengd tot 16 februari, waarmee oplopende te laatgelden worden voorkomenBij een bezorgmoment kunnen boeken uiteraard worden ingeleverd bij de bezorger. Een bestelformulier en uitleg over de bezorgservice is te vinden op dbieb.nl.

Online bibliotheek 
Behalve een ‘fysieke’ bieb zijn er voor de leden gelukkig veel online alternatieven, zoals het lezen van e-books via de Online BibliotheekApp. Deze app is gratis te downloaden voor iedereen met een lenerspas van dbieb of een andere bibliotheek. Wie online nog niet zo vaardig is, kan voor hulp bellen met het webwijsteam van dbieb.  

Cursussen, workshops en spreekuren 
Voor de komende weken zijn de meeste activiteiten geannuleerd. Wat wél doorgaat zijn de online workshops voor volwassenen en jeugd. 

Meer info
Actuele informatie rondom sluiting en dienstverlening van dbieb kun je volgen via de social mediakanalen en de website (dbieb.nl). Hier is ook een pagina ingericht met veelgestelde vragen. Tijdens kantooruren is dbieb ook telefonisch bereikbaar via 058-235 77 77.