Nieuw! Kom langs in uw buurtkamer in Bilgaard!

In Wijkcentrum Bilgaard bestaat het plan om per 1 januari 2021 een Buurtkamer te vestigen. Per 1 oktober bent u al welkom voor de aanloop naar de Buurtkamer. Het wijkcentrum blijft uiteraard dé plek waar iedere inwoner uit de wijk welkom is voor ontmoeting, gezelligheid, activiteiten en voor hulp bij allerlei vragen.  

Nieuw is dat naast vrijwilligers  nu ook beroepskrachten van het sociaal wijkteam voor u klaar staan.

Activiteiten

Wilt u mensen ontmoeten of meedoen aan een activiteit? Heeft u een idee voor een activiteit in uw wijk en zoekt u mensen die dat ook willen? Dan bent u in het Wijkcentrum Bilgaard aan het juiste adres. Kijk op www.bilgaardnet.nl voor alle activiteiten, die van uit de Wijkvereniging Bilgaard worden aangeboden.

Heeft u hulp nodig?

Wij zijn er voor u! Bij ons kunt u terecht met kleine en grote hulpvragen. Wilt u met iemand praten over de opvoeding van uw kinderen? Zoekt u iemand die zo nu en dan uw hond wil uitlaten? Of wilt u gewoon een kopje koffie drinken met iemand uit de buurt? Het kan allemaal in het Wijkcentrum in Bilgaard.

Openingstijden

Het Wijkcentrum is op maandag tot en met donderdag geopend tijdens kantooruren.

Op maandag, dinsdag en donderdag tussen 10:00 en 16:00 uur is er een sociaal werker aanwezig. De spreekuren van Buurtservicepunt, Humanitas en wijkagent blijven ongewijzigd:

Buurtservice punt op maandag vanaf 10:00 tot 12:00 uur, Wijkagent op woensdag vanaf 10:30 tot 12:00 uur en Humanitas Thuisadministratie op donderdag vanaf 10:00 tot 12:00 uur.

Als u gewend was binnen te lopen bij de locatie van het Sociaal Wijkteam Noord: dat kan met ingang van 1 oktober in het Wijkcentrum te Bilgaard.
De broden die vanuit de locatie van het Wijkteam Noord werden verstrekt, kunt u vanaf heden bij het Wijkcentrum ophalen. Deze broden zijn bedoeld voor mensen met een minimale bestedingsruimte.

U bent van harte welkom op dinsdag 13 oktober vanaf 10:00 tot 16:00 uur in de buurtkamer om kennis te maken met de medewerkers. De koffie of thee met wat lekkers erbij staat voor u klaar. Tevens is er een mogelijkheid dat u rondgeleid wordt door het Wijkcentrum Bilgaard.

Onderdeel van Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)

De buurt- en dorpskamers zijn onderdeel van het Wmo-beleid van de gemeente Leeuwarden. Hier werken vrijwilligers en beroepskrachten samen. Dat doen we door gebruik te maken van elkaars kennis en kunde.

Meer weten over de Wmo of dorps-en buurtkamers? Kijk dan op de website www.lwdvoorelkaar.nl