Online cursus ‘Werken met DigiD’ bij dbieb

De overheid doet steeds meer via het internet. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, het aanvragen van zorg, om werk te zoeken of het doorgeven van een verhuizing. De overheid verwacht dat burgers dit zelf doen. Veel mensen weten dat niet of vinden dit lastig. Daarom biedt dbieb de gratis cursus ‘Werken met DigiD’ aan. Deze cursus is online te volgen; het bijbehorende cursusboek wordt thuisbezorgd.

 

Wie meedoet aan deze online cursus, leert te werken met de digitale overheid. Hoe op een handige manier informatie te zoeken is bijvoorbeeld, of hoe een aanvraag bij een gemeente gedaan kan worden. In vier ochtenden leggen ervaren cursusleiders de verschillende onderwerpen stap-voor-stap uit. 

 

Bij de cursus hoort een werkboek, waarin alles rustig is na te lezen en waarin de voorbeelden worden uitgelegd. Na aanmelding wordt het cursusboek thuisbezorgd. Er is geen examen aan de cursus verbonden, maar de deelnemers krijgen na afloop wel een certificaat. Om mee te kunnen doen is enige computerervaring wel noodzakelijk. 

 

Data en tijden: vrijdag 19 & 26 maart en 9&16 april
Locatie: thuis, online
Deelname is gratis
Aanmelden kan via de website van dbieb https://www.dbieb.nl/digid.