Schaak Combinatie Leeuwarden

 

Elke dinsdagavond vanaf 19.45 uur wordt er geschaakt in het wijkcentrum Bilgaard gelegen aan de Hooidollen 17 te Leeuwarden. Bijna 50 schakers, die qua speelsterkte in drie groepen zijn verdeeld,  werken dan een interne competitie af via het keizersysteem. Bij dit systeem komt het erop neer dat men altijd tegen een tegenstander van gelijke sterkte speelt, hetgeen het speelplezier ten goede komt.

Schaak Combinatie Leeuwarden neemt deel aan de externe competitie georganiseerd door de Friese Schaak Bond (FSB). Tijdens uit- en thuiswedstrijden wordt er dan gestreden tegen andere schaakverenigingen uit Friesland wat altijd weer een spannende avond oplevert.

Naast het spelen van een goede schaakpartij is gezelligheid ook belangrijk. Voor, tijdens en zeker na een partij kan er in de speelzaal of in de barruimte genoten worden van koffie, thee, fris of een pilsje welke voor zeer schappelijke prijzen verkrijgbaar zijn. De combinatie van schaken en gezelligheid is een succesvolle formule gebleken.

Voor de beginnende schaker is er eventueel begeleiding om u op weg te helpen een goed clubschaker te worden. Het sociale aspect wordt zeker niet uit het oog verloren gezien daarbij het feit dat de opkomst tijdens de clubavond, naar Friese maatstaven gemeten, de hoogste is van alle Friese verenigingen.

Mocht u zich aangetrokken voelen tot onze club meldt u dan aan als lid via email of telefoon. p.d.brouwer@chello.nl of tel: 0624249353
Nieuwe leden zijn altijd van harte welkom.

Kijk ook op onze website: www.schaakcombinatieleeuwarden.nl