Vacaturen Wijkvereniging Bilgaard

VRIJWILLIGERSVACATURE (met zakcentje!)
GROENMEDEWERKERS / ZWERFAFVALRUIMERS

Beschrijving:
Wij hebben nog enige ruimte voor nieuwe vrijwilligers om ons team te versterken. Werkzaamheden betreffen het dagelijks onderhoud van het openbaar groen in de wijk Bilgaard. Het betreft schoffelen in verschillende delen in Bilgaard, en zwerfafval opruimen in de hele wijk. De taken dragen bij aan de leefbaarheid in de wijk, en wij beogen dat wijkbewoners hier hun steentje hieraan willen bijdragen.

Leuk/interessant:
Er zal altijd in groepjes worden gewerkt. De wijkvereniging zal uiteraard de faciliteiten, goede middelen, en overige benodigdheden regelen(veiligheidskleding). Voor vrijwilligers is er onder andere een introductiemiddag, en na een proefperiode eventueel ook een zakcentje in de vorm van een vrijwilligersvergoeding. Hier krijg je informatie over werkwijze en -veiligheid, etc. Wijkcentrum Bilgaard zal de uitvalbasis zijn voor deze werkzaamheden. De
begeleiding zal uit een voorman of -vrouw bestaan, waarvan uren in overleg.

Extra eisen en wensen:
Wilt u vrijwilligerswerk doen omdat u actief betrokken bij de samenleving wilt zijn, arbeidsritme vasthouden, nieuwe leerervaringen of sociale contacten met medevrijwilligers op doen? Neem dan contact met ons op.

Organisatie/vereniging: Wijkcentrum Bilgaard
Aantal uren p/week: 3 of meer dagdelen
Begindatum: In overleg
Werktijden: In overleg
Plaats: Leeuwarden


 

VRIJWILLIGERSVACTURE
FIETSENMAKER

Beschrijving:
De Wijkvereniging Bilgaard is een bruisende vereniging met ruim 140 vrijwilligers. Wij organiseren veel activiteiten en cursussen. Voor enkele projecten hebben wij een aantal fietsen bij het Wijkcentrum staan. Als fietsenmaker zorg jij ervoor dat wij deze fietsen kunnen gebruiken voor onze projecten. Je zorgt ervoor dat ze worden onderhouden en repareert ze als dat nodig is in onze werkplaats. Daarnaast ga je tweedehands fietsen repareren zodat het een mooi en veilig exemplaar wordt voor het Kindpakket. Elke laatste vrijdag van de maand hebben wij in het Wijkcentrum Repaircafé van 11.00-15.00. Er wordt verwacht dat jij als fietsenmaker hierbij aanwezig bent.

Leuk/interessant:

 • Wij zoeken mensen die actief betrokken willen zijn bij de samenleving, het arbeidsritme willen vasthouden, nieuwe leerervaringen of sociale contacten met medevrijwilligers op willen doen.
 • Wij zoeken een vrijwilliger die zelfstandig kan werken en weinig begeleiding nodig heeft.
 • Wij zijn op zoek naar een handige vrijwilliger, die affiniteit heeft met fietsen repareren.

Organisatie/vereniging: Wijkvereniging en Wijkbedrijf Bilgaard
Aantal uren p/week: In overleg
Begindatum: In overleg
Werktijden: In overleg
Plaats: Leeuwarden

Lijkt dit u wat of wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op:

Wijkvereniging en Wijkbedrijf Bilgaard
Coördinator en zakelijk leider: Dick Bootsma
De Hooidollen 17
8918 HV Leeuwarden
Telefoonnummer: 058-2663327

 

 

 

 

 


 

VRIJWILLIGERSVACTURE
Grijze Gebied in de Zorg

Beschrijving:
De wijkvereniging is een ontmoetingsplek voor alle bewoners van Bilgaard. Hier zoeken mensen elkaar op om hun sociale contacten te onderhouden. De wijkvereniging heeft de laatste jaren veel maatschappelijke, nuttige projecten opgestart in de wijk.
De wijkvereniging Bilgaard is een bruisende vereniging met ruim 140 vrijwilligers.Voor ons project ‘Grijze gebied van de zorg’ zijn wij op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om zich in te zetten voor de oudere doelgroep binnen de wijk Bilgaard. Dit project is een onderdeel van Lab Noord en de behoefte naar dit project is binnen de wijk toegenomen. We werken hier voor samen met verschillende organisaties als Wijkteam Noord en de Thuiszorg Friese Land.
Als vrijwilliger binnen het ‘Grijze gebied van de zorg’ ben je betrokken bij het sociaal functioneren van de wijkbewoner(s) en verbreed je het sociale netwerk.

Activiteiten waar je aan kunt je denken zijn:
– Het stimuleren van beweging, door een wandeling te maken.
– Gezelschap houden van de bewoner(s). Dit door middel van een spelletje spelen, activiteiten bedenken om deze te gaan ondernemen met de bewoner.
– Kleine huishoudelijke taken; bijvoorbeeld de boodschappen doen, maaltijden bereiden, kasten opruimen of het wassen van ramen.Wat vragen wij van jou?
Wij zoeken enthousiaste vrijwilligers die betrokken zijn bij de samenleving, het leuk vinden om dingen te ondernemen met de oudere doelgroep, het arbeidsritme vast willen houden, nieuwe leerervaringen of sociale contacten op willen doen.
– Je bent sociaal en weet een gesprek op gang te houden
– Je hebt een open houding en bent flexibel inzetbaar
– Je durft om hulp te vragen
– Je bent betrokken bij de medemensWat kun je van ons verwachten?
– Een warm welkom binnen het team
– Actieve begeleiding bij de werkzaamheden
– Een kans om betrokken te raken bij de wijk
Ben jij de vrijwilliger die we zoeken en herken je jezelf in het bovenstaande profiel? Reageer dan op deze vacature door je CV en een korte motivatie op te sturen naar wijkservicepunt@bilgaardnet.nl.Voor verdere vragen over de vacature kunt u langskomen op bij de wijkvereniging en zijn we dagelijks bereikbaar van 8:30 tot 16:30 op het telefoonnummer 058-266 3327.Wijkvereniging Bilgaard
De Hooidollen 17
8918 HV Leeuwarden

 

VACATURE
CREATIEF ONTWERPER ICT

Is het werken met computers je hobby? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Wegens het vertrek van een vrijwilliger, die is doorgestroomd naar een reguliere baan, zijn wij op zoek naar een nieuwe creatieve ontwerper ict.

Beschrijving:
De wijkvereniging Bilgaard is een bruisende vereniging met ruim 140 vrijwilligers. Wij organiseren heel veel activiteiten en cursussen. Daarnaast houdt de wijkvereniging zich ook bezig met het groenonderhoud in de wijk, het buurtpreventieteam, de Max Mobiel, het wijkservicepunt en nog veel meer.

Als creatief ontwerper ICT houd je je bezig met het ontwerpen van flyers en andere promotie-materialen voor de Wijkvereniging Bilgaard. Je plaatst ook regelmatig berichten op de website over wat er allemaal te doen is in de wijk. Bij bijzondere gelegenheden, vragen we je ook om te helpen met het aansluiten van audio/visuele middelen en het bedienen ervan.

Wat vragen wij van jou:
We zoeken mensen die actief betrokken willen zijn bij de samenleving, het arbeidsritme willen vasthouden, nieuwe leerervaringen of sociale contacten met medevrijwilligers op willen doen. Een vrijwilliger die zelfstandig kan werken en geen of weinig begeleiding nodig heeft. Klantcontact staat voorop, dus is het nodig dat je klantgericht bent.

Aanvullende eisen:
je bent 20-32 uren per week beschikbaar
Je bent handig met computers
Je bezit goede communicatieve vaardigheden
Je hebt enige ervaring met grafische vormgeving
Je hebt gevoel voor de Nederlandse taal

Wat mag je van ons verwachten:
Een warm welkom in ons team
Een interessante en dynamische werkplek
Een ontspannen sfeer waar je fouten mag maken
Een kans om betrokken te raken bij de wijk

Na een kennismakingsgesprek loop je een aantal dagdelen mee en kunnen beide partijen kijken hoe het bevalt. Als we beiden enthousiast zijn, kun je aan de slag als creatief ontwerper ICT

Voor meer informatie kun je kijken op www.bilgaardnet.nl of contact opnemen met:

Wijkcentrum / Wijkvereniging Bilgaard
Beheerder / project coördinator: Dick Bootsma
De Hooidollen 17
8918 HV Leeuwarden
Tel: 058-2663327


 

VRIJWILLIGERSVACATURE
SPORT- EN SPELLEIDER BUURTSPORTVERENIGING BILGAARD

Beschrijving:
In verband met uitbreiding van onze sport en bewegingsactiviteiten zoeken we een sportleider. Als sportleider tijdens de verschillende sportactiviteiten ben je graag op een veelzijdige manier met sporten bezig en vind je het leuk om met jongeren en volwassenen te werken. Je gaat helpen bij het opstarten van nieuwe activiteiten. Jouw taak is om wekelijks aantrekkelijke sport- en spelactiviteiten te verzorgen die aansluiten bij de motorische vaardigheden en beleving van de verschillende leeftijdsgroepen. Er is veel mogelijk, dus laat je fantasie de vrije loop! De activiteiten zullen onder de Buurtsportvereniging Bilgaard vallen. De Buurtsportvereniging Bilgaard is een initiatief van de Wijkvereniging Bilgaard. Door het minimum aan aanbod van verenigingen in de wijk is het doel van de Buurtsportvereniging om Bilgaard aan het sporten te krijgen zonder dat de inwoners hun wijk uit moeten.

Wat vragen wij van jou:

 • Je beschikt over een brede interesse in sport en spel en bent thuis in meerdere disciplines.
 • Je kunt kinderen en volwassenen begeleiden bij verschillende sport en spel activiteiten
 • Je bent graag in de ruimste zin sportief bezig en vindt het een uitdaging om nieuwe sport- en spelactiviteiten te organiseren.
 • Je kunt je goed inleven in de wensen en behoeften van de doelgroep.
 • Je kunt goed samenwerken binnen een team en komt afspraken na.
 • Je bent uiteraard sportief, maar ook enthousiasmerend, sociaal, flexibel, creatief en je hebt een verantwoordelijkheidsgevoel.
 • Kennis van EHBO
 • Communicatieve en sociale vaardigheden

Je werkt samen met o.a. de buurtsportcoach en coördinator van de wijkvereniging Bilgaard en bedenkt in overleg een geschikt sport- en spel programma voor een doelgroep. Dit zal onder andere het geval zijn bij de instuif voor kinderen van 5 t/m 10 jaar. Daarnaast voor een nieuwe sportgroep van 14 t/m 17 jarigen. De sportactiviteiten vinden plaats op maandag t/m donderdag, ook in de avonduren, in o.a. de gymzaal van de Prins Mauritsschool, bij de wijkkoepel en het wijkcentrum in Bilgaard.

Wij bieden jou:

 • Een prachtige werkervaring in een multiculturele wijk in Leeuwarden
 • Kennis met de doelgroep
 • Een opleiding Leider Sportieve Recreatie niveau 3
 • Een nieuw netwerk binnen de wijkvereniging en de wijk Bilgaard
 • AED reanimatiecursus

Ben jij de sportleider die wij zoeken en zie jij jezelf in bovenstaande profiel reageer dan op bovenstaande vacature door je CV en motivatiebrief op te sturen naar h.bijker@bvsport.nl of wijkcentrum@bilgaardnet.nl. Heeft u vragen over bovenstaande vacature dan kunt u contact opnemen met Henk Bijker, buurtsportcoach Bilgaard, of Dick Bootsma.

 

Organisatie/vereniging: BV Sport, Wijkcentrum Bilgaard
Aantal uren p/week: In overleg
Begindatum: In overleg
Werktijden: In overleg
Plaats: Leeuwarden


 

VRIJWILLIGERSVACATURE
BESTUURSLEDEN

Beschrijving:
Wij zoeken enkele bestuursleden voor de wijkvereniging in Bilgaard. Het bestuur bestaat uit 6 leden. Wij vergaderen 1 keer per maand en organiseren 4 of 5 maal per jaar een grote activiteit waaraan allen ook hun medewerking verlenen.

Leuk/interessant:
Bilgaard is één van de grootste wijken van Leeuwarden. Het aantal inwoners is 6500 en in de wijk zijn 106 verschillende nationaliteiten woonachtig.
Wij hebben als wijkvereniging zo rond de 80 vrijwilligers, die inzetbaar zijn en een afspiegeling zijn van de bewoners uit Bilgaard. Wij hebben 700 leden en tussen 500 tot 600 leden brengen wekelijks een bezoek aan ons Wijkcentrum Bilgaard. We bieden onder andere 30 soorten activiteiten aan, onder andere verhuur van onze ruimtes. De wijkbewoners kunnen ook bij ons terecht voor het spreekuur van de wijkagent en buurtservicepunt. Wij werken zeer nauw samen met de Stichting Vrienden van Bilgaard. Tevens, hebben wij door onze werkzaamheden in de wijk, contacten met BV Sport, Welzijn Centraal, Reclassering, Renn 4, Winkeliersvereniging, Limor Noodopvang, Wijkpanel en overige belanghebbenden in de wijk Bilgaard.

Extra eisen/wensen:
Taak- en mensgericht. Bestuurlijke ervaring en enig netwerk binnen de gemeente Leeuwarden en/of binnen zorginstelling is welkom.

Organisatie/vereniging: Wijkcentrum/Wijkvereniging Bilgaard
Aantal uren p/week: In overleg
Begindatum: In overleg
Werktijden: In overleg
Plaats: LeeuwardenVACATURE

GASTHEER EN/OF GASTVROUW

Beschrijving:
Wij zijn op zoek naar spontane gastvrouwen en heren voor enkele dagdelen per week.
Dit houdt onder meer in:
– Het beheren van de bar van het Wijkcentrum Bilgaard
– Het schenken van koffie en thee
– De bar schoon houden
– De vaat in de vaatwasser zetten
– Het te woord staan van klanten en medewerkers
– Omgaan met de kassa en toezicht houden op de ontmoetingsruimte
De werkzaamheden vinden plaats in een informele werkomgeving. Na een inwerkperiode is het de bedoeling dat u de bovenstaande werkzaamheden zelfstandig kunt uitvoeren, maar u werkt nooit alleen.

Leuk/interessant:
Wilt u vrijwilligerswerk doen omdat u actief betrokken bij de samenleving wilt zijn, het arbeidsritme wilt vasthouden, nieuwe leerervaringen of sociale contacten met medevrijwilligers op wilt doen? Neem dan gerust contact met ons op.

Extra eisen/wensen:
Klantvriendelijk gericht

Organisatie/vereniging: Wijkcentrum Bilgaard
Aantal uren p/week: In overleg
Begindatum: In overleg
Werktijden: In overleg
Plaats: Leeuwarden


 

VACATURE
JOURNALISTEN

Beschrijving:
Mensen die regelmatig nieuwsberichtjes opzoeken die we op onze site kunnen plaatsen en zaken desnoods na- en/of uitzoeken. Soms komen nieuwsfeiten zo naar je toe, via ons redactieadres, en soms moet je er zelf achteraan.

Extra eisen/wensen:
– journalistieke kennis
– interesse in gemeentelijke achtergronden
– verdieping in wijkzaken

Organisatie/vereniging: Wijkcentrum Bilgaard
Aantal uren p/week: 4
Begindatum: In overleg
Werktijden: In overleg
Plaats: Leeuwarden


 

VACATURE
BIJRIJDER OUD PAPIER INZAMELING

Beschrijving:
Stichting OPA (Oud Papier Actie) Bilgaard zoekt actieve vrijwilligers!
Wij willen een betrouwbaar netwerk van helpers opzetten om oud papier in te zamelen in de wijk Bilgaard. De bijrijder gaat één dagdeel per maand op de zaterdagmorgen en maandagmiddag (binnenstad) mee met de inzamelingsvrachtauto van Omrin.
Voorafgaand zal een korte (veiligheid) instructie worden gegeven.
De opbrengst komt ten goede aan verschillende activiteiten binnen de wijk Bilgaard.

Leuk/interessant:
Wilt u vrijwilligerswerk uitvoeren omdat u actief betrokken wilt zijn bij de samenleving en de wijk Bilgaard? U wilt uw (arbeids)ritme vasthouden en/of nieuwe ervaringen of sociale contacten op doen? Reageer dan op deze vacature!

Extra eisen/wensen:
Zowel vrouwen als mannen kunnen aan deze ophaaldienst mee doen. Organisatie/Vereniging: Wijkcentrum Bilgaard

Organisatie/vereniging: Stichting OPA, Wijkcentrum Bilgaard
Aantal uren per maand: 4
Begindatum: In overleg
Werktijden: In overleg
Plaats: Leeuwarden


 

VACATURE

MEEWERKEND VOORMAN/ VOORVROUW GROENMEDEWERKERS

Beschrijving:

In verband met tijdelijke afwezigheid van één van onze vrijwilligers zoeken wij met spoed een Meewerkend voorman/voorvrouw voor onze groenmedewerkers, zij zijn allen vrijwilligers binnen Wijkvereniging en Wijkbedrijf Bilgaard. De werkzaamheden zijn in eerste instantie: het schoffelen en zwerfafval opruimen in een vastgelegd deel binnen de wijk Bilgaard. Het is een prachtige werkervaringsplaats!

 

Taken:

 • zorgdragen voor de uitvoer van opdrachten ten aanzien van het schoffelen en zwerfafval opruimen in vastgelegd deel in de wijk Bilgaard;
 • dat de werkzaamheden door de ‘medevrijwilligers’ naar tevredenheid worden uitgevoerd volgens een daarvoor afgesproken niveau;
 • oog hebben of zich dit eigen willen maken voor onderwerpen zoals kwaliteit/niveau, tijdsplanning/planning inzet vrijwilligers (zij werken in dagdelen en het aantal uren verschilt nogal) en veiligheid (werken aan de weg);
 • de voorman/voorvrouw werkt mee om samen het werk naar behoren uit te voeren;
 • urenregistratie kunnen bijhouden;
 • beheer van middelen en materialen.

Leuk/interessant:

Hij of zij ontvangt, de werkinstructies en opdrachten rechtstreeks van de coördinator/zakelijk leider van Wijkvereniging en Wijkbedrijf Bilgaard. Ook is er een vrijwilligersvergoeding beschikbaar in de vorm van zakgeld. Het gaat om fysiek werken in de buitenlucht, affiniteit met het buitenleven is dus belangrijk. De meewerkend voorman of -vrouw kan mensen stimuleren om mee te werken in het ‘groen’ en een voorbeeld zijn! Er wordt een professionale instructiemiddag aangeboden waarin aandacht wordt besteed aan de belangrijke onderdelen zoals het schoffelen, veilig werken aan de weg, kledingvoorschriften, etc.

Bilgaard is één van de grootste wijken van Leeuwarden. Het aantal inwoners is 6500 en in de wijk zijn 106 verschillende nationaliteiten woonachtig. Wij hebben als wijkvereniging zo rond de 130 vrijwilligers die inzetbaar zijn en een afspiegeling zijn van de bewoners uit Bilgaard. Wij hebben 700 leden en tussen 500 tot 600 leden brengen wekelijks een bezoek aan Wijkcentrum Bilgaard. Ook bieden we circa 42 verschillende activiteiten en vele projecten aan zoals: het zakgeldproject, buurtpreventie en het serviceteam. Daarnaast zijn onze ruimtes ook beschikbaar voor verhuur aan derden.

 

Extra eisen/wensen:

Affiniteit met buitenleven en werken is welkom!


 

VRIJWILLIGERSVACATURE
TECHNISCH MEDEWERKER REPAIR CAFÉ
“Weggooien? Mooi niet!”

Beschrijving:
Wijkcentrum Bilgaard zijn wij op zoek naar vriendelijke handige mensen met technisch inzicht of ervaring in reparatie en onderhoud. Het betreft reparatie van mixers, stofzuigers, radio’s, naaimachines, platenspelers, e.d. Samen met de bewoner onderzoekt U wat er mis is met het apparaat, en of het nog mogelijk is het apparaat te repareren. Indien er nieuwe onderdelen nodig zijn adviseert U de bewoner waar deze te krijgen zijn. Studenten in elektrotechnische studie’s kunnen hier uitstekend de fijne kneepjes van het vak leren. Voor deze functie zijn van belang :
– U bent bereid Uw kennis te delen en over te brengen aan buurtbewoners
– U beschikt over goede technische vaardigheden en kennis van elektriciteit en elektrische apparaten.
– U beschikt over goede communicatievaardigheden

Leuk/interessant:
Repair Café is een jong initiatief die zich inzet voor een duurzame samenleving. Als vrijwilliger kunt U hieraan Uw steentje bijdragen. U ontmoet nieuwe mensen en leert meer over het repareren van apparaten, meubels, fietsen, speelgoed, en/of kleding. Voor meer informatie kunt U \terecht op www.repaircafe.nl

Extra eisen/wensen:
Wij zijn op zoek naar mensen die zich hiervoor willen inzetten. Een vrijwilliger die zelfstandig kan werken en geen of weinig begeleiding nodig heeft. Klantcontact staat voorop, dus is het nodig dat de vrijwilliger de Nederlandse taal beheerst

Hoe kom ik in aanmerking?:
Na een kennismakingsgesprek loopt U een aantal keren met een collega mee en kunnen beide partijen kijken hoe het bevalt. Als beiden enthousiast zijn, wordt U ingedeeld en kunt U aan de slag in ons Repair Café!

Organisatie/vereniging: Wijkcentrum Bilgaard
Aantal uren p/week: In overleg
Begindatum: In overleg
Werktijden: In overleg
Plaats: Leeuwarden


 

VRIJWILLIGERSVACATURE
MEDEWERKER JUNIOR-UP

Beschrijving:
Voor het Wijkcentrum Bilgaard wordt een vrijwilliger gezocht die het leuk vindt om met jongeren van 13 t/m 17 jaar om te gaan. Je werkt samen met de andere begeleider van Junior Up. Het is de
bedoeling dat je in overleg activiteiten organiseert en meehelpt in het jeugd café en signaleert wat er speelt bij de jeugd.

Leuk/interessant:
Wilt u vrijwilligerswerk uitvoeren omdat u actief betrokken wilt zijn bij de jongeren en de wijk
Bilgaard? Reageer dan op deze vacature!

Extra eisen/wensen:
Bekend zijn met jeugd- en jongerenwerk.
Praktijkervaring of studie in deze richting
Stevig in je schoenen staan en omgevingsbewust.

Organisatie/vereniging: Wijkcentrum Bilgaard
Aantal uren p/week: In overleg
Begindatum: In overleg
Werktijden: Donderdagavond van 18.00 – 20.00 uur Junior café
Aantal uren per week: 4 uren vast + 4 uren in overleg.
Plaats: Leeuwarden


 

VRIJWILLIGERSVACATURE
SCHOONMAAK SPEELKOEPEL

Beschrijving:
Voor de speelkoepel worden er vrijwilligers gezocht die het gebouw willen schoonmaken en spullen voor verscheidene activiteiten willen klaarzetten.

Leuk/interessant:
Je ontmoet hier veel mensen uit de wijk Bilgaard.

Organisatie/vereniging: Wijkcentrum Bilgaard
Aantal uren p/week: In overleg
Begindatum: In overleg
Werktijden: In overleg
Plaats: Leeuwarden