Wat is een Wijkbedrijf?

Het Wijkbedrijf is van de bewoners en wordt opgezet met professionele hulp van het consortium van bedrijven. Het Wijkbedrijf richt zich op het opknappen van woningen, het verbeteren van de omgeving en de sociale binding in de wijk. Met als doel energie besparen, comfort verhogen, kosten reduceren en banen realiseren. Na twee jaar opereert het Wijkbedrijf zelfstandig door de bewoners. De leden van het consortium blijven voor 20 jaar als coach verbonden aan de wijk.

Zo werkt het Wijkbedrijf Bilgaard

Bewoners 

Het Wijkbedrijf draait op de wijkbewoners: zij worden in de vorm van een serviceteam, aangestuurd door de bestaande Wijkvereniging Bilgaard, ingezet op het meerjarenonderhoud van de woningen, op het groenonderhoud en op leefbaarheidsprojecten. Zij ontvangen daarvoor een vergoeding. Daardoor kunnen zij zich nuttig maken in de wijk en lonkt het arbeidsperspectief weer. Het Wijkbedrijf biedt een manier om de leefbaarheid en de staat van de woningen in de wijk Bilgaard te verregaand te verbeteren.

Wat levert het op?

Een wijk waarin de bewoners zich thuis voelen. Waar zij hun buren kennen en spreken. Authentiek en met een ziel. Het Wijkbedrijf vindt dat belangrijk, want tevreden bewoners zijn de spil en kern van ons Wijkbedrijf.

Het Wijkbedrijf komt voort uit de Leeuwarder pilot van Slim & Snel; één van de initiatieven binnen Energiesprong.