The Forebitter Men is opgericht in 2007…

De crew bestaat uit 4 man. Ons repertoire is vrijwel Engelstalig en bestaat uit Shanty’s, Seasongs en (Ierse) Folksongs, anders gezegd, Maritieme Folksongs.

Uitdrukkelijk noemen wij ons een “Groep” omdat onze illustere voorbeelden uit het verleden ook niet de intentie hadden om een “koor” te zijn.

Wij zingen ongedwongen en  met veel passie, voor een groot deel a-capella, deels met  muzikale ondersteuning.

Graag willen wij jullie mee laten zeilen op onze reizen. We gooien de trossen los, zetten de zeilen bij en kiezen uit ruime sop, zodat je in alle rust kunt luisteren naar de specifieke sound van The Forebitter Men.

Wij hopen dat je een indruk hebt gekregen van wie The Forebitter Men is. Wij vertoeven graag in een “Klein café aan de haven” maar wij zingen er dus niet over!

De bemanning op de zeilschepen in de 19e eeuw was vaak een zootje ongeregeld , dat meestal onder barre omstandigheden hun werkzaamheden moesten uitvoeren, dit onder aanvoering van de shanty-man, die het ritme en het tempo van de werkzaamheden aangaf.

Denk aan het hijsen van de zeilen, het werken aan de kaapstander, het pompen etc. De Forebitters (verhalende liederen vol weemoed en verlangen) , maar ook de Seasongs én de diverse Folk-liederen werden meestal vol overgave in de spaarzame vrije tijd aan dek  bij de forebitts, (de bolders van het schip) gezongen.

Wij oefenen wekelijks in wijkcentrum Bilgaard, De Hooidollen 17 te Leeuwarden op de maandagavond van 19.45 uur tot 21.45uur.

Bent u enthousiast geworden van The Forebitter Men, we kunnen nog enkele leden gebruiken!

Meer informatie

Wat : Ierse Folkszang
Voor : Voor leden the forebitter men
Wanneer : Maandag
Tijd : Vanaf 19:45 t/m 22:00 uur
Locatie : Wijkcentrum Bilgaard
Adres : De Hooidollen 17
Bijdrage : Geen
Contactpersoon : Douwe Huizinga
E-mailadres : theforebittermen@kpnmail.nl
Website : theforebittermen.nl
Telefoonnr. : 06-13599845