Intakegesprek en VOG

Als je vrijwilliger wordt bij Wijkvereniging en Wijkbedrijf Bilgaard dan voeren we altijd een intakegesprek. Hierin bespreken we de taken, beschikbaarheid, verwachtingen en ander praktische zaken.

Voordat je begint overhandig je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en draai je in overleg een proefperiode mee. Verder sluiten we een vrijwilligersovereenkomst met reglement af en teken je een geheimhoudingsverklaring.

Vertrouwenscontactpersoon

Ben je vrijwilliger bij Wijkvereniging en Wijkbedrijf Bilgaard en krijg je te maken met grensoverschrijdend gedrag zoals pesten, discriminatie of seksuele intimidatie? Dan kun je in vertrouwen praten met onze vertrouwenscontactpersoon. Hij zal in overleg met jou onderzoeken waar jij het beste terecht kunt met je kwestie en welke mogelijke stappen genomen kunnen worden.

Vertrouwenscontactpersoon: Dick Bootsma
Telefoonnummer: 06-25595439
E-mail: dickbootsma@gmail.com

Vrijwilligers maken Bilgaard nog leuker

We wonen in Bilgaard, we werken in Bilgaard, we leven in Bilgaard. Voor bewoners van deze wijk is het wel zo leuk dat er ook extra dingen te doen zijn. Mooi dat er een team van vrijwilligers is (bij elkaar wel 140!) dat van alles voor wijkbewoners organiseert. De vrijwilligers krijgen vanuit Wijkvereniging Bilgaard ondersteuning om hun werk zo goed mogelijk te doen. Ook om zichzelf verder te ontwikkelen.

Vrijwilligerswerk

Zin om ook iets te betekenen voor de mensen in onze wijk? Er zijn genoeg leuke vrijwilligersklussen. Zelf een activiteit bedenken en organiseren, of meedoen met bestaande activiteiten: het geeft een goed gevoel om vrijwillig iets te doen voor een ander. Bij de wijkvereniging organiseren we van alles op het gebied van sport, spel, zorg en welzijn.

Samenwerking

De coördinator van de wijkvereniging begeleidt al deze vrijwilligers. Wat zo mooi is aan vrijwilligerswerk? Als bewoners kom je met elkaar in contact. Je zet je in voor een goed doel en je draagt een steentje bij aan de samenleving hier in Bilgaard. Meedoen? Neem contact met ons op, of kom langs in het Wijkcentrum. We kunnen altijd iets voor elkaar betekenen!