Sinterklaas is afgelopen zaterdag aangekomen in Bilgaard. Zie verslag en foto’s.

Afgelopen zaterdag, 24/11, is Sinterklaas met zijn Pieten aangekomen in Bilgaard. Rond 2 uur legde de pakjesboot aan bij de Dokkumer Ee samen met een mooie gondel vol met Pieten. Er stonden al een heleboel kinderen op de Sint te wachten. Sommige kinderen waren als Piet verkleedt en andere kinderen droegen een mooie muts. Alle kinderen kregen pepernoten en veel kinderen mochten op de foto met Sint of één van zijn Pieten. Daarna stapte de Sint in een mooie koets en reed hij via de Mondriaanstraat naar het winkelcentrum. Het was een hele vrolijke optocht want het Pasveerkorps speelde onderweg leuke Sinterklaasliedjes terwijl de Zwarte Pieten onderweg nog meer pepernoten uitdeelden.

Na een poosje kwam de Sint aan op het plein bij het winkelcentrum waar hij welkom werd geheten door de winkelburgemeester. Veel kinderen hadden in de week voor de komst van de Sint een tekening voor hem gemaakt. De kinderen die de allermooiste tekeningen gemaakt hadden kregen nu een cadeautje van hem. Maar er was ook iets vreemds aan de hand. Veel kinderen hadden de Paashaas gezien. Hoe kon dat nu? Het was toch nog veel te vroeg voor de Paashaas? Ja, dat is zo, maar wat was er gebeurd? Door het warme weer van de laatste tijd was de Paashaas wakker geworden uit zijn winterslaap en op zoek gegaan naar zijn paaseieren. Daarbij was hij ook gaan zoeken op het dak van het winkelcentrum maar waar hij niet meer vanaf durfde te komen. Gelukkig wist de winkelburgemeester een oplossing. Hij belde snel de brandweer die hem er met een grote kraanwagen ervan af haalde. Zo kwam alles weer goed.

Door al dit gedoe was het al laat geworden en de Sint moest nog naar het wijkcentrum. Daar zaten al een heleboel kinderen op hem te wachten maar hij kwam maar niet. De kinderen hadden al een paar liedjes gezongen maar nog kwam de Sint niet. SINTERKLAAS, SINTERKLAAS riepen ze, en toen ging de deur open en wie kwam er binnen? De Paashaas. Die dacht dat de kinderen Paashaas riepen en dat lijkt wel wat op Sinterklaas. Nadat de kinderen nog een liedje gezongen hadden kwam de Sint echt binnen. Maar er was een probleem. de Sint was zijn staf kwijt en daarom was hij ook zo laat. Alle Pieten gingen zoeken en zoeken en zoeken maar vonden alleen maar…. het mandje met paaseieren van de Paashaas. Gelukkig kwam even later de Paashaas binnen die buiten de staf van Sinterklaas gevonden had. Daarna kon het feest echt beginnen en werd er nog veel gezongen en gedanst.

Na afloop van het feest kregen alle kinderen een zakje snoep mee naar huis en mochten ze allemaal ’s avonds hun schoen zetten.