VRIJWILLIGERSVACTURE ‘Grijze Gebied in de Zorg‘

Beschrijving:
De wijkvereniging is een ontmoetingsplek voor alle bewoners van Bilgaard. Hier zoeken mensen elkaar op om hun sociale contacten te onderhouden. De wijkvereniging heeft de laatste jaren veel maatschappelijke, nuttige projecten opgestart in de wijk.
De wijkvereniging Bilgaard is een bruisende vereniging met ruim 140 vrijwilligers.Voor ons project ‘Grijze gebied van de zorg’ zijn wij op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om zich in te zetten voor de oudere doelgroep binnen de wijk Bilgaard. Dit project is een onderdeel van Lab Noord en de behoefte naar dit project is binnen de wijk toegenomen. We werken hier voor samen met verschillende organisaties als Wijkteam Noord en de Thuiszorg Friese Land.
Als vrijwilliger binnen het ‘Grijze gebied van de zorg’ ben je betrokken bij het sociaal functioneren van de wijkbewoner(s) en verbreed je het sociale netwerk.

Activiteiten waar je aan kunt je denken zijn:
– Het stimuleren van beweging, door een wandeling te maken.
– Gezelschap houden van de bewoner(s). Dit door middel van een spelletje spelen, activiteiten bedenken om deze te gaan ondernemen met de bewoner.
– Kleine huishoudelijke taken; bijvoorbeeld de boodschappen doen, maaltijden bereiden, kasten opruimen of het wassen van ramen.Wat vragen wij van jou?
Wij zoeken enthousiaste vrijwilligers die betrokken zijn bij de samenleving, het leuk vinden om dingen te ondernemen met de oudere doelgroep, het arbeidsritme vast willen houden, nieuwe leerervaringen of sociale contacten op willen doen.
– Je bent sociaal en weet een gesprek op gang te houden
– Je hebt een open houding en bent flexibel inzetbaar
– Je durft om hulp te vragen
– Je bent betrokken bij de medemensWat kun je van ons verwachten?
– Een warm welkom binnen het team
– Actieve begeleiding bij de werkzaamheden
– Een kans om betrokken te raken bij de wijk
Ben jij de vrijwilliger die we zoeken en herken je jezelf in het bovenstaande profiel? Reageer dan op deze vacature door je CV en een korte motivatie op te sturen naar wijkservicepunt@bilgaardnet.nl.Voor verdere vragen over de vacature kunt u langskomen op bij de wijkvereniging en zijn we dagelijks bereikbaar van 8:30 tot 16:30 op het telefoonnummer 058-266 3327.

Wijkvereniging Bilgaard
De Hooidollen 17
8918 HV Leeuwarden