Sinterklaas is aangekomen in Bilgaard.

Afgelopen zaterdag 23 november was het weer zover. Sinterklaas en zijn Pieten zouden weer naar Bilgaard komen. In een brief had de Sint laten weten dat hij om 2 uur met de pakjesboot zou aankomen bij de Dokkumer Ee. Een heleboel kinderen stonden de Sint daar al op te wachten samen met hun ouders. Sommige kinderen waren heel mooi verkleed als Sinterklaas of als Zwarte Piet en stonden vol verwachting op Sinterklaas te wachten terwijl het Pasveerkorps ondertussen een mooie muzikale show gaf. De pakjesboot met de Sint was precies op tijd en nadat de Sint aan land was gegaan deelden zijn Pieten pepernoten uit en mochten een heleboel kinderen met de Sint op de foto. Daarna reed de Sint in een mooie koets die getrokken werd door een zwart paard door een stukje van Bilgaard naar het plein bij het winkelcentrum waar ook al een heleboel kinderen op hem stonden te wachten en die hem verrasten met een paar mooie Sinterklaasliedjes. Daar kreeg de Sint van de winkelburgemeester de sleutels van alle winkels zodat hij daar alle kadootjes voor de kinderen van Bilgaard kon kopen. Een heleboel kinderen hadden ook een mooie tekening voor Sinterklaas gemaakt en de kinderen die de allermooiste tekening gemaakt hadden kregen daarvoor een prijs.
Daarna ging de Sint samen met zijn Pieten naar het wijkcentrum om daar samen met de kinderen feest te vieren. Daar lieten de Pieten zien wat voor kunsten ze allemaal konden doen. Pakjes in de schoorsteen gooien, op een bal lopen, verstoppertje spelen en natuurlijk zingen en dansen. En natuurlijk mochten de kinderen meedoen. Van Sint en Piet mochten alle kinderen ’s avond hun schoen zetten en gingen ze allemaal na afloop van het feest met een zakje snoep naar huis.